tiistai 27. maaliskuuta 2012

Winx kakku

 Minulta toivottiin winx kakkua pienen tytön syntymäpäiville viime viikonloppuna. Ainoana toiveena oli että kakussa pitää olla WINX keiju. Tällaiseen loppu tulokseen sitten päädyin.Kuva näyttää värit valitettavasti hieman liian haaleina mutta todella hempeähän tämä kakku kyllä olikin. Pohjana on ihan perus kakkupohja,välissä vadelma- ja valkosuklaamousset ja kostutus tehty sitruunamehulla.Pursotukset tuttuun tapaan vaniljakreemillä maustetusta flora vispistä. Pursotukset ovat kaksiväriset (valkoista ja pinkkiä)
Tässä koristetta hieman lähemmin. Winx on maalattu pastaväreillä sokerimassalevylle josta leikkasin sen sitten irti. Valitettavasti kuvassa ei kunnolla näy mutta keijulla on kahdet siivet. Tein kuvan päälle vielä liivatelehdistä,sokerista ja hileistä toiset siivet tuomaan hieman kolmiuloitteisuutta kakkuun. Kukat on valmistettu vaahtokarkkimassasta.
Viimeisenä silauksena on sitten tällainen kokeilu. Pikeeristä tehty perhonen. Tämä oli ensimmäinen kerta kun tein näitä pikeeristä joskus aikaisemmin olen kyllä suklaata käyttänyt.

Prinsessa ruusunen



Sain kunnian tehdä avokkini tulevan kummitytön ensimmäiseen juhlaan kakun ja tottakai aloin heti miettimään ja suunnittelemaan koristeita. Toiveena oli jonkinlaista kehtoa ja nukkuvaa vauvaa ja tällaiseen nyt ainakin ensi yrittämällä päädyin. Koristeeseen hain ideoita eri blogeista. Peittoon painoin kuvion pitsiliinan avulla. Koristeet on tuttuun tapaan tehty vaahtokarkki ja sokerimassasta ja maalattu pasta - ja tomuväreillä hieman elävöittämään. Sängyn päädyissä on sydämen muotoiset aukot jotka eivät valitettavasti kovin hyvin tässä näy. Lisäksi kakkuun on toivottu jo aikaisemmin nähtyä pinkkiä pupua ja ehkä nimipalikoita tai kukkia. Laittelen sitten kuvaa lopullisesta kakusta.

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

pinkkejä pupuja ja harmaita nalleja


Nämä kaverukset tein perjantaina ihan kokeilu mielessä. Mihinkään tiettyyn kakkuun näitä ei siis ainakaan vielä ole tarkoitettu mutta eivätköhän jotain tekelettä pääse koristamaan. Pinkin pupun idea lähti kun näin jutun muista bloggareista eräässä lehdessä ja siinä yli kakun päälle tehty pinkkiä pupua. Oli sen verran söpö että pitihän sitä päästä kokeilemaan. Tämä on sitten oma versioni pinkistä pupusta :) Harmaa nalle taas sai ideansa kun pidän itse kovasti Tatty teddyista/me to you nalleista :) Olin itse kyllä tyytyväinen näihin kokeiluihin. Molemmat on valmistettu sokerimassasta ja käytetty pastavärejä yksityiskohdissa ja massan värjäyksessä

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Pienen tytön juhlaan





Tämä kakku lähti 2011 elokuussa pienen tytön ristiäisiin. Valitettavasti en muista oliko välissä kinuskia ja vadelmaa vai mansikkaa ja suklaata :D pohja on kuitenkin perinteisesti kääretorttulevyistä koottu,reunat flora vispistä jossa on hiukan vaniljakreemi jauhetta sekä vähän pinkkiä pastaväriä joka ei valitettavasti kuvassa kunnolla näy. Täytyisi tosiaan se kunnon kamera hankkia. Päällys on valkoista sokerimassaa jonka olen kaulinut kuvio kaulimella. Koristeena on perhosia ja kukkia marsipaanista ja sokerimassasta tomuväreillä hieman väritetty. Vauva on vapaasti muotoiltu sokerimassata ja marsipaanista. Tossut on tehty kaavoja apuna käyttäen. Alempana lähempää kuvaa vauvasta

Salama


Tähän väliin vähän vanhempia tekeleitä :) Tämä on tehty viime vuoden (eli 2011) kesäkuussa työkaverini pojan synttäreille :) Toiveena oli autot kakku ja täytteenä muistaakseni kinuskia ja vadelmia ;) Päälly on flora vispiä tuttuun tapaan ja reunoille olen leikellyt lakumatosta palasia. Salama on maalattu punaiselle marsipaanille tomu- ja pastaväreillä.